Informatie

Acrylaatverven

Acrylaatverf bestaat uit acrylaat en het oplosmiddel water. Acrylaatverven zijn verkrijgbaar in muurverf, in zijdeglans en matlak, in dekkende en transparante beits.

Alkydverven

Mengsel van harde harsenolie dat droogt door zuurstof uit de lucht. Na enkele dagen bereikt de verf zijn uiteindelijke hardheid. Verf op basis van alkyd is duurzaam en geschikt voor binnen én buiten. Alkyd komt voor in hoogglans, zijdeglans en matlak, in grondverf, in dekkende en transparante beits én in blanke lak.

High solids

Mengsel van harde harsenolie dat droogt door zuurstof uit de lucht. Het verschil met alkydverven is dat er in high solids minder terpentine zit (meer vaste stof). High solids zijn duurzaam en komt vooral voor in buitenproducten zoals hooglans, zijdeglans, beitsverf, transparante lak en vernis. Door het hoge vaste stofgehalte is de verf beter dekkend (minder lagen nodig), goed duurzaam en minder milieubelastend.

Polyurethaanverven (PU-verven)

De verven zijn sneldrogend (verdampen van water), geurarm, niet vergelend en minder milieubelastend.Polyurethaanalkydverven zijn verkrijgbaar als krasvaste zijdeglanslak, polyurethaanlak op waterbasis voor parket en als polyurethaan-acrylaat als goed vloeiende harde watergedragen hoogglanslak of zijdeglanslak. Deze verven zijn vaak ook geschikt voor betonvloeren.

Kleur, Kleurnummer, Kleurcode en Kleurnaam

Bij kleur kun je kiezen uit een (RAL) kleurenwaaier. Bij kleurnummer vul je de kleur in van de fabrikant. De kleurcode is een code uit de programmeertaal van internet. die gebruik je zelf niet. Veel fabrikanten geven de kleur een naam.

Diverse links

Kijk op www.afvalscheidingswijzer.nl
Gebruik de kleurenwaaier app van www.sigma.nl of www.histor.nl